Συνταγή από elenas____food____trips
Όταν βλέπεις μια τέτοια πάστα στην οθόνη σου πες μου δεν δελεάζεσαι και δεν θα την ήθελες για το κυρίως γεύμα σου; Ζυμαρικά θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα!
Όταν κιόλας αυτά είναι συνδυασμένα με καλής ποιότητας υλικά τότε τι καλύτερο!
Γιατί να πας έξω να φας καλή πάστα όταν μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τέτοια εστιατορική συνταγή και μάλιστα χωρίς κόπο!!
Εύκολη πάστα με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πλούσια σάλτσα τυριού
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 200 γρ Μαστέλο τριμμένο
- 100 γρ τυρί κρέμα
- 2 κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ πέστο λιαστής ντομάτας (ή λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο που θα πολτοποιήσεις)
- αλάτι πιπέρι
- 100 ml νερό από τα ζυμαρικά
- 1 κ.σ στιράτσα ή 1 κόκκινη πιπερίτσα, προαιρετικά εάν έχεις
- 1 σφηνάκι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- Λίγο σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξεκινάς βάζοντας τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να καραμελώσουν! Αυτή η διαδικασία θα σου πάρει γύρω στα 10’. Τοποθετείς το σιρόπι και την πάστα λιαστής ντομάτας και ανακατεύεις. Παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Παίρνεις από το νερό τους μια κουταλιά της σούπας και το ενσωματώνεις με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Ανακατεύεις καλά και τώρα συμπληρώνεις τα τυριά, δημιουργώντας μια πλούσια κρέμα. Ενισχύεις με λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνεις και προαιρετικά βάζεις στιράτσα. Ενσωματώνεις τα ζυμαρικά και σερβίρεις πασπαλίζοντας λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό και απολαμβάνεις αυτή την απίθανη πάστα!
Για να επανέλθουν τα ζυμαρικά στην κρεμώδη μορφή τους, κράτησε λίγο από το νερό τους και ενσωμάτωσε τα σε μέτρια θερμοκρασία. Γίνονται πάλι φρέσκα!