Από το cookit_by_tasosvlahiotis

Κιουνεφέ, ένα επικό γλυκό!

Υλικά

  •  1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί Μαστέλο, τριμμένο
  • φιστίκι Αιγίνης για σερβίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

    1. Βράζουμε τα υλικά από το σιρόπι για 2 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
    2. Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έπειτα ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι.
    3. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αλείφουμε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους. Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
    4. Απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
    5. Απλώνουμε το τριμμένο Μαστέλο, να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια άλλη τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
    6. Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
    7. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
    8. Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 30′ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
    9. Μόλις είναι έτοιμο το κιουνεφέ, το σιροπιάζουμε αμέσως με κρύο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε και λίγο κοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης.