Συνταγή από cookit_by_tasosvlahiotis

Συνταγή για κεφτεδάκια, αρωματικά με πανεύκολη σάλτσα και μπόλικο Κατσικάκι Μαστέλο.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο (2 φορές περασμένο)⁣⁣⁣
  • 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα⁣⁣⁣
  • 2 σκελίδες σκόρδο⁣⁣⁣
  • 1 αυγό⁣⁣⁣
  • 1 κ.γ. ξύδι⁣⁣⁣
  • ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο⁣⁣⁣
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο⁣⁣⁣
  • 100γρ. Κατσικάκι Μαστέλο τριμμένο⁣⁣⁣
  • 80γρ. ελαιόλαδο ⁣⁣⁣
  • αλάτι / πιπέρι⁣⁣⁣
  • κρεμμυδάκι φρέσκο για το σερβίρισμα⁣⁣⁣

 

Για τη σάλτσα

  • 400γρ. τριμμένη ντομάτα⁣⁣⁣
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας⁣⁣⁣
  • ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο⁣⁣⁣
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα⁣⁣⁣
  • 40γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ ζάχαρη ⁣⁣⁣
  • αλάτι χοντρό / πιπέρι⁣⁣⁣

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά, μαζί με το ψωμί και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα. ⁣⁣⁣

Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τον πελτέ. Σωτάρουμε μέχρι να “ξανθύνει”, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε περίπου για 20′ , μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και όπως είναι καυτά τρίβουμε από πάνω Κατσικάκι Μαστέλο και σερβίρουμε.⁣⁣⁣