Από το cookit_by_tasosvlahiotis

Σας παρουσιάζω ένα εναλλακτικό/αλμυρό panettone με λαστή ντομάτα και ελιές.

Υλικά

  • 530 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή⁣⁣
  • 230 γρ. γάλα αγελαδινό, χλιαρό
  • 75 γρ. βούτυρο ζωικό,θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 65 γρ. αυγά⁣⁣
  • 160 γρ. τυρί Μαστέλο αγελαδινό σε κυβάκια
  • 40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 90 γρ. ελιά πράσινη σε ροδέλες
  • 70 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • σουσάμι για επικάλυψη, προαιρετικά

Εκτέλεση

    1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά και 1 κ.γ. από τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, να φουσκώσει το μείγμα.
    2. Στη συνέχεια, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για panettone, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμό περιβάλλον, ιδανικά κοντά σε καλοριφέρ.
    4. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c για περίπου 35 – 40 λεπτά. ⁣

 

Καλή απόλαυση!!