Από το Cookbloggr

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνετε με το μαγειρεμένο κοτόπουλο που σας περίσσεψε; Μια καταπληκτική quiche lorraine με τυρί Μαστέλο αγελαδινό που θα απογειώσει την γεύση της και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για την ζύμη:

  • Αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 350γρ)
  • 90ml γάλα
  • 110ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 1 κρόκο αυγού

 

Για την γέμιση:

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3 φέτες μπέικον
  • 200 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης σε κομμάτια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 250 γρ Μαστέλο αγελαδινό

 

Εκτέλεση

Για την ζύμη

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και τελευταίο βάζουμε το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη να μην κολλάει στα χεριά και να είναι εύπλαστη.
  2. Την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα.
  3. Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

 

Για την γέμιση

  1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, το μπέικον και το λουκάνικο. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το μίγμα της κατσαρόλας και τα μπαχαρικά.
  3. Στο τέλος βάζουμε τριμμένο το Μαστέλο.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 αέρα για 40-50 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε αν είναι ψημένη.