Εδώ θα βρείτε μια πολύ αγαπημένη συνταγή για brunch! Και πριν σας αναλύσω ποια είναι αυτή η συνταγή θα ήθελα να σας αναφέρω πως στο σπίτι μας δεν πετάμε ποτέ φαγητό και πάντα βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους για να τρώμε ότι μπορεί να έχει περισσέψει. Όπως οι βραστές μου πατάτες από την πατατοσαλάτα που είχε περισσέψει και μετατράπηκαν σε ένα απίθανο τοστ από πατάτα, με ρόκα, παστράμι, ψητό Μαστέλο και chutney ντομάτας! Τόσο τέλειο και τόσο νόστιμο όσο έχει αποτυπωθεί στην εικόνα και ακόμη πιο πολύ!
Υλικά (για 2 τεμάχια)
Για το τοστ πατάτας:
-
- 600-700 γρ πατάτα βρασμένη πολτοποιημένη με ένα πιρούνι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- 1 αυγό
- 4 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ τριμμένο Μαστέλο
Για τη γέμιση του τοστ:
- Chutney ντομάτας
- 200 γρ ρόκα
- 8 φέτες παστράμι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία Μαστέλο κομμένο στην μέση
Εκτέλεση
- Σε μπολ προσθέτουμε τα υλικά για το τοστ και ανακατεύουμε.
- Περνάμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο σε ένα τετράγωνο σχήμα λαδόκολλα τοποθετούμε με ένα κουτάλι από το μίγμα και με τα χέρια δίνουμε τετράγωνο σχήμα του τοστ.
- Ψήνουμε σε τηγάνι με σχάρα σε μέτρια φωτιά αφού το έχουμε περάσει με λάδι με την λαδόκολλα και το γυρίζουμε πολύ προσεκτικά μην σπάσει.
- Ψήνουμε κ το Μαστέλο πρώτα το ένα κομμάτι κ μετά το άλλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές και στήνουμε το σάντουιτς.
- Τοποθετούμε την βάση από την πατάτα , ρόκα, 4 φέτες παστράμι , το ψητό Μαστέλο, chutney και από πάνω πάλι βάση από πατάτα!