Από το Cookbloggr
Mία εντυπωσιακή ατομική και πάρα πολύ νόστιμη πιπερόπιτα με Κατσικάκι Μαστέλο.Είναι ζουμερή , νόστιμη με το καταπληκτικό Κατσικάκι Μαστέλο που καθώς ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά θα εκπλήξει τους πάντες τόσο οπτικά όσο και γευστικά
Υλικά (για 4 άτομα)
- 300 γρ Κατσικάκι Μαστέλο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 5 φέτες μπέικον
- 300 γρ μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ σκόρδο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ντομάτα
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ πάπρικα καπνιστή
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και το μπέικον και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις γυαλίσουν σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέτουμε σε κυβάκια το Κατσικάκι Μαστέλο μόλις το μίγμα κρυώσει.
- Στη συνέχεια κόβουμε την σφολιάτα στην μέση και περνάμε λίγο ασπράδι αυγού την επιφάνεια που θα τοποθετήσουμε την γέμιση για να σφραγίσει η σφολιάτα και να μην απορροφήσει υγρά αλλά να παραμείνει τραγανή και από πάνω τοποθετούμε την μισή γέμιση.
- Κλείνουμε σαν καραμέλα αφήνοντας λίγο ανοιχτή την επιφάνεια.
- Περνάμε την επιφάνεια με πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα μέχρι να ροδίσει.