Από το Cookbloggr

Mία εντυπωσιακή ατομική και πάρα πολύ νόστιμη πιπερόπιτα με Κατσικάκι Μαστέλο.Είναι ζουμερή , νόστιμη με το καταπληκτικό Κατσικάκι Μαστέλο που καθώς ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά θα εκπλήξει τους πάντες τόσο οπτικά όσο και γευστικά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γρ Κατσικάκι Μαστέλο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 5 φέτες μπέικον
  • 300 γρ μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ πάπρικα καπνιστή
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και το μπέικον και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Μόλις γυαλίσουν σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε σε κυβάκια το Κατσικάκι Μαστέλο μόλις το μίγμα κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια κόβουμε την σφολιάτα στην μέση και περνάμε λίγο ασπράδι αυγού την επιφάνεια που θα τοποθετήσουμε την γέμιση για να σφραγίσει η σφολιάτα και να μην απορροφήσει υγρά αλλά να παραμείνει τραγανή και από πάνω τοποθετούμε την μισή γέμιση.
  5. Κλείνουμε σαν καραμέλα αφήνοντας λίγο ανοιχτή την επιφάνεια.
  6. Περνάμε την επιφάνεια με πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα μέχρι να ροδίσει.