Συνταγή από Cookbloggr

Αυτό το νόστιμο φαγητό που πρώτα χορταίνει το μάτι σου και όταν τελικά κλείνεις τα μάτια αυτό που γεύεσαι σε ταξιδεύει σε όμορφους προορισμούς! Ένα τέτοιο φαγητό είναι για εμένα και τα μπουρέκια Μεσολογγίου με τυρί Μαστέλο αγελαδινό από την Χίο.

Υλικά:
300 γρ τυρί αγελαδινό Μαστέλο τριμμένο
1 φύλλο σφολιάτας
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 φέτες τυρί που λιώνει
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με την βοήθεια του πλάστη το κάνουμε λίγο πιο λεπτό. Κόβουμε σε 3 ίσα μέρη και ξανά στην μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί που λιώνει, από πάνω την γαλοπούλα και στο κέντρο το τυρί Μαστέλο. Διπλώνουμε τις άκρες, πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας και στην συνέχεια το ρολάρουμε όχι πολύ σφιχτά αλλά και ούτε χαλαρά.

Κλείνουμε, σφραγίζουμε με λίγο νερό και πιέζουμε να κλείσει καλά η άκρη. Το τοποθετούμε στο πιάτο με το αλεύρι και αφού το αλευρώσουμε, χτυπάμε τα αυγά καλά και το τοποθετούμε εκεί μέχρι να απλωθεί το αυγό παντού.

Τέλος το τοποθετούμε στην τριμμένη φρυγανιά και προσέχουμε να πάει παντού η φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να λιώσει το Μαστέλο εσωτερικά. Απολαμβάνουμε ζεστό με μια παγωμένη μπίρα!