Από το Cookbloggr

Σήμερα ετοίμασα ένα καταπληκτικό χειμωνιάτικο φαγητό με Μαστέλο που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια.
Χωριάτικο λουκάνικο με γλυκοπατάτα και τυράκι.Το καλύτερο φαγητό για μια κρύα μέρα!

Υλικά

  • 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 5 πατάτες
  • 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • λίγο νερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ζελέ ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

    1. Σε κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο.
    2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, το πράσο , τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε.
    3. Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει όλα τα λαχανικά ,τα μπαχαρικά, την μουστάρδα , το ζελέ και το λεμόνι.
    4. Μόλις πάρει βράση το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για 1 ώρα.
    6. Στην 1 ώρα ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και σε τετράγωνα κομμάτια το Μαστέλο. Κρατάμε λίγο για να το τρίψουμε μόλις είναι έτοιμο.
    7. Γυρίζουμε τα λουκάνικα να ψηθούν και από τις δυο πλευρές.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί Μαστέλο.