Από το Cookbloggr

Σήμερα θα ετοιμάσω καταπληκτικά σουβλάκια λαχανικών με Μαστέλο αγελαδινό.

Το συνόδευσα με ένα ντιπ με αβοκάντο και μπούκοβο. Η γεύση του ασυναγώνιστη και υπέροχη και παρόλο που δεν περιέχει κρέας νομίζω πως είναι ακόμη πιο γευστικό!!!

Υλικά (για 8 καλαμάκια λαχανικών)

  • 120 γρ  Μαστέλο αγελαδινό
  • Ντοματίνια
  • Κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη

Για το ντιπ αβοκάντο:

  • 1 αβοκάντο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ μπούκοβο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ξυλάκια από σουβλάκι περνάμε τα λαχανικά και το Μαστέλο κομμένο σε κυβάκια.
  2. Ψήνουμε σε τηγάνι με σχάρα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
  3. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το αβοκάντο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε!