Κοτόπιτα σε σφολιάτα με μπεσαμέλ και Κατσικάκι Μαστέλο!

Υλικά

  • 200 γρ κοτόπουλο ψητό ή βραστό σε κομμάτια μικρά
  • 100 γρ Κατσικάκι Μαστέλο τριμμένο
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 200 γρ μανιτάρια άσπρα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ βούτυρο
  • 400 ml γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 κ.σ Κατσικάκι Μαστέλο τριμμένο
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα τοποθετώ το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμύδια, το πράσο και την πιπεριά ψιλοκομμένα και τα σοτάρω.
  2. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε μπολ για να κρυώσουν, προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το Κατσικάκι Μαστέλο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  3. Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτω μία μία τις κουταλιές με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Στο τέλος ρίχνω το μοσχοκάρυδο, το Κατσικάκι Μαστέλο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα προσθέτω την σφολιάτα και κόβω ότι περισσεύει. Τρυπάω με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  5. Ανακατεύω την μπεσαμέλ με το μίγμα λαχανικών και κοτόπουλου και τα προσθέτω πάνω από την σφολιάτα.
  6. Με την ζύμη που έχει περισσέψει δημιουργώ καρδιές και τις τοποθετώ στην επιφάνεια της πίτας. Με ένα πινέλο περνάω τις καρδιές και την σφολιάτα με τον κρόκο και πασπαλίζω με λίγο τριμμένο κατσικάκι Μαστέλο
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.