Από το Cook The Picture

Υλικά

  • 400 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 καρότα (σε ροδέλες)
  • 1 γλυκοπατάτα (σε ροδέλες)
  • 1 μόβ πατάτα σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1-2 πράσα (σε ροδέλες)
  • 2 μέτριες φέτες Μαστέλο αγελαδινό (σε κύβους)
  • λίγα σπαράγγια (προαιρετικά)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • χυμό και ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα καρυκεύουμε. Ανακατεύουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Περιχύνουμε με το μίγμα τα λαχανικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  2. Ψήνουμε στους 200 -210 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Πέντε με δέκα λεπτά, πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί το Μαστέλο σε κύβους. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.