Από το Cook The Picture

Υλικά

  • 250-270 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. τυρί κατσικάκι Μαστέλο
  • 150 γραμ. τυρί αγελαδινό Μαστέλο
  • 1 αυγό
  • 180 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι άσπρο ή μαύρο και κολοκυθόσποροι
  • 1 ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα τυριά από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το γιαούρτι, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα με κουτάλι ή σπάτουλα.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και εάν θέλουμε βάζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τα χέρια κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε μπάλα και αφήνουμε για λίγο την ζύμη μας να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους κολοκυθόσπορους και ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.
  4. Τα τυροπιτάκια θα φουσκώσουν και θα πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.