Από το Bearfoot In The Park
Υλικά
(Για 2 φρατζολάκια)
Για τη ζύμη:
- 120 γρ νερό
- 1 φακελάκι μαγιά 8 γρ.
- 150 γρ γάλα ελαφρύ
- 3 μέτρια αυγά
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 500-525 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ βούτυρο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για τις φόρμες
Για τη γέμιση:
- 4 κ.σ. πέστο
- 50 γρ φυστίκι και επιπλέον για στόλισμα
- 150 γρ Μαστέλο Χίου τριμμένο
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Στο μίξερ με το γάντζο βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα 500γρ αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε δυναμώνοντας λίγο την ταχύτητα.
- Όταν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πολύ λεία και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στο πλάι του μπολ του μίξερ.
- Αν κολλάει βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και το ανακατεύουμε και αυτό.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για καμιά ώρα. Αν θέλουμε σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Με τη βοήθεια αλευριού ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 30Χ50 εκ.
- Απλώνουμε το μισό πέστο, σκορπάμε το μισό τυρί και τα μισά φιστίκια, τις μισές ελιές και αρκετό πιπέρι.
- Κάνουμε ρολό από τη στενή μεριά και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Κάνουμε πλεξούδα με τα δύο μισά με προσεκτικές κινήσεις.
- Πασπαλίζουμε με έξτρα τυρί, πιπέρι και φιστίκια.
- Μεταφέρουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ που έχουμε ντύσει εσωτερικά με λαδόκολλα.
- Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το άλλο κομμάτι τις ζύμης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.