Από το Bearfoot In The Park

Υλικά

(Για 2 φρατζολάκια)

Για τη ζύμη:

  • 120 γρ νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά 8 γρ.
  • 150 γρ γάλα ελαφρύ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 500-525 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γρ βούτυρο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για τις φόρμες

Για τη γέμιση:

  • 4 κ.σ. πέστο
  • 50 γρ φυστίκι και επιπλέον για στόλισμα
  • 150 γρ Μαστέλο Χίου τριμμένο
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ με το γάντζο βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα 500γρ αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε δυναμώνοντας λίγο την ταχύτητα.
  6. Όταν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πολύ λεία και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στο πλάι του μπολ του μίξερ.
  7. Αν κολλάει βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και το ανακατεύουμε και αυτό.
  8. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος για καμιά ώρα. Αν θέλουμε σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
  9. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  10. Με τη βοήθεια αλευριού ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 30Χ50 εκ.
  11. Απλώνουμε το μισό πέστο, σκορπάμε το μισό τυρί και τα μισά φιστίκια, τις μισές ελιές και αρκετό πιπέρι.
  12. Κάνουμε ρολό από τη στενή μεριά και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  13. Κάνουμε πλεξούδα με τα δύο μισά με προσεκτικές κινήσεις.
  14. Πασπαλίζουμε με έξτρα τυρί, πιπέρι και φιστίκια.
  15. Μεταφέρουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ που έχουμε ντύσει εσωτερικά με λαδόκολλα.
  16. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το άλλο κομμάτι τις ζύμης.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  18. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.