Συνταγή από baketheclick
Δε χρειάζεσαι πολλά υλικά για ένα νόστιμο πεϊνιρλί , αλλά σίγουρα πρέπει να είναι ποιοτικά! Το τυρί είναι το πιο σημαντικό υλικό για ένα νόστιμο πεϊνιρλί! Εγώ διάλεξα το Κατσικάκι Μαστέλο, που είναι ένα πεντανόστιμο τυράκι, όλο γεύση! Λιώνει υπέροχα, χωρίς να ρέει και να χάνει το σχήμα του και παρέα με το αγελαδινό Μαστέλο έρχεται και δένει άψογα! Για πάμε να δούμε τη συνταγή για 8 πεϊνιρλί.
Υλικά για μικρή γάστρα
- 520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή σκληρό αλεύρι
- 4 γρ ξηρή μαγιά ή 100 γρ. προζύμι ενεργό
- 330 γρ. χλιαρό νερό
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 κ.σ. φρέσκος χυμός ντομάτας
- 200 γρ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί ΜΑΣΤΕΛΟ
- 60 γρ αγελαδινό τυρί ΜΑΣΤΕΛΟ
- 5-6 φέτες πεπερόνι /σαλάμι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
- 20 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύεις αλεύρι, νερό, αλάτι, ελαιόλαδο και προζύμι. Σε μικρό μπολ ανακατεύεις τη μαγιά με 1 κ.σ. από το αλεύρι και προσθέτεις και λίγο από το νερό ώστε να δημιουργήσεις έναν χυλό. Το σκεπάζεις και το αφήνεις για 10-15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί .
Έπειτα το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
Σκεπάζεις το μπολ με πετσέτα και το αφήνεις για μισή ώρα. Διπλώνεις τη ζύμη απ’ έξω προς τα μέσα με βρεγμένα ακροδάχτυλα. Σκεπάζεις και αφήνεις τη ζύμη για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για επιπλέον 3 φορές.
Μεταφέρεις τη ζύμη σε μπολ και το τοποθετείς στο ψυγείο για 24-48 ώρες. Στο ψυγείο η ζύμη θα διπλασιάσει τον όγκο της.
Μεταφέρεις τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την χωρίζεις σε 8 ίσα μέρη.
Αλευρώνεις τον πλάστη και ανοίγεις το κάθε ζυμαράκι σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Ενώνεις τις ακρούλες της ζύμης και σχηματίζεις βαρκούλες. Μεταφέρεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνεις το χυμό ντομάτας, το Κατσικάκι Μαστέλοκαι τέλος το αγελαδινό Μαστέλο, τις πιπεριές και το σαλάμι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 γύρω στα 20 λεπτά .
Για έξτρα γεύση προσθέτεις λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνεις 5 λεπτά επιπλέον.