Συνταγή από baketheclick
Γεμιστό σουβλάκι κοτόπουλο με μαλακό τυρί Μαστέλο ! Αν θες να ανεβάσεις κάποια επίπεδα ένα απλό σουβλάκι κοτόπουλο, το αγελαδινό Μαστέλο με την υπέροχη γεύση και υφή του, το καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο! Η συνταγή είναι πανεύκολη
Για 8 σουβλάκια κοτόπουλο (4 μερίδες)
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο ( από δύο κοτόπουλα)
- 8 φέτες μπέικον
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο (για επάλειψη των φιλέτων)
- Baby σπανάκι ( 50 γρ.)
- Μαστέλο aγελαδινό κομμένο σε στικς (300 γρ)
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Ξυλάκια για σουβλάκια ( κατά προτίμηση πλακέ και όχι στρογγυλά)
Εκτέλεση
- Φιλετάρεις τα στήθη κοτόπουλο (ή στα φιλετάρει ο κρεοπώλης σου) και στη συνέχεια τα κόβεις στη μέση σε 2 κομμάτια.
- Αλείφεις την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.
- Καλύπτεις το κάθε φιλέτο με μία φέτα μπέικον, απλώνεις λίγα φύλλα σπανάκι και τοποθετείς 3 στικς αγελαδινό Μαστέλο κατά μήκος του φιλέτου με απόσταση μεταξύ τους.
- Διπλώνεις με προσοχή το φιλέτο και περνάς δύο ξύλινα σουβλάκια στο ρολαρισμένο φιλέτο.
- Προσθέτεις στο κάθε σουβλάκι από 1 κομμάτι πιπεριάς και προσθέτεις και το δεύτερο γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου στα ξύλινα σουβλάκια.
- Κόβεις με το μαχαίρι τα φιλέτα ώστε να έχεις 2 σουβλάκια κοτόπουλο.
- Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με όλα τα φιλέτα.
- Προθερμαίνεις το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και αλείφεις την επιφάνειά του με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τοποθετείς μέχρι τρία σουβλάκια τη φορά στο τηγάνι και ψήνεις σε μέτρια φωτιά από κάθε μεριά γύρω στα 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος του φιλέτου.
- Για να ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά τα φιλέτα μπορείς, αφού ψηθούν απ’ όλες τις μεριές (ώστε να μη διαλυθούν και βγει η γέμιση), να αφαιρέσεις το ξυλάκι, να συνεχίσεις το ψήσιμο κι έπειτα να ξαναπεράσεις τα φιλέτα από τα ξυλάκια, όσο είναι ακόμη ζεστά.
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις !