Συνταγή από apla_spitika
Υλικά
- 2 φλυτζ. γάλα ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 300 γρ. αγελαδινό Μαστέλο
- 1 πακέτο ριγκατόνι μεσογειακό
- 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, εκτός από 2 κ.σ. παρμεζάνα, την πάπρικα και αλατι αν χρειαζεται και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Ρίχνουνε τα ζυμαρικά αφού τα έχουμε βράσει με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με τα ζυμαρικά.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από πάνω.