Συνταγή από Mrs Olivespoon
Ένα αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρονών. Άλλωστε ποιος λέει όχι σε μια μπουκιά τόσο μυρωδάτη, αφράτη και ψημένη στο φούρνο;
Αυτό το φαγητό ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, με το άρωμα και τη γεύση του. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι ψήνεται στο φούρνο χωρίς περιττό λάδι και παραμένει αφράτο.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 300γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150γρ. Μαστέλο αγελαδινό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σ’ ένα μπολ το μπαγιάτικο ψωμί με νερό να μουλιάσει.
- Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε και το ψωμί αφού το στραγγίξουμε καλά. Τελευταίο βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε καλά να γίνει ένα το μείγμα. Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.
- Παίρνουμε μια δόση από το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τα χέρια μας βάζουμε στις κέντρο ένα κυβάκι τυριού το κλείνουμε καλά και πλάθουμε το μπιφτέκι μας σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα, αλλά ότι κι αν επιλέξεις ταιριάζει με αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτεκάκια!