Συνταγή από Mrs Olivespoon
Υλικά
Υλικά για κρέπες
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ κούπα γάλα
- 60γρ. βούτυρο
- 250γρ. σοταρισμένο σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- Άνηθο
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
- 250γρ. – 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Υλικά για γέμισμα
- 400γρ. Μαστέλο αγελαδινό
- 200γρ. μπέικον
- 100γρ. φέτα
- 200ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Θα ξεκινήσουμε σοτάροντας το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι και τον άνηθο. Μόλις μαραθούν καλά, αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε και ξεκινάμε το ψήσιμο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και με την κουτάλα που βάζουμε τη σούπα ρίχνουμε μια κουταλιά. Κινούμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα σ’ όλη την επιφάνεια και να γίνει κύκλος.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από τη μια πλευρά και γυρνάμε και άλλο 1 λεπτό περίπου από την άλλη.
- Τρίβουμε το Μαστέλο και τη φέτα και κόβουμε σε κυβάκια το μπέικον. Τοποθετούμε στη μέση της κρέπας μια δόση τυρί Μαστέλο, φέτα και λίγο μπέικον. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε πυρέξ.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες κρέπες. Αφού τελειώσουμε προσθέτουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυράκια που μας έχουν μείνει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αυτό ήταν! Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τις πιο λαχταριστές τυρένιες κρέπες.