Συνταγή από Mrs Olivespoon
Οι πιτούλες τώρα το καλοκαίρι δίνουν και παίρνουν.
Άλλωστε είναι μια εύκολη λύση για να έχεις κάτι γλυκό ή αλμυρό όλη την ημέρα.
Κάποια στιγμή πηγαίνοντας στη Κρήτη δοκίμασα τα γνωστά λυχναράκια. Ένας ακόμα συνδυασμός τυριού σε γλυκό που ομολογώ αγαπώ πολύ.
Εγώ βέβαια δεν έφτιαξα ακριβώς τη συνταγή για τα λυχναράκια αλλά κάτι πολύ κοντά στη γεύση που τα θυμίζει.
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 500γρ. ανθότυρο Μαστέλο®
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το μέλι και τη κανέλα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα το μείγμα.
- Σε ένα στρογγυλό ταψί αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο. Και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
- Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε διάσπαρτα λίγες κουταλιές από τη γέμιση.
- Απλώνουμε το επόμενο φύλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Κρατάμε 2 φύλλα για το τελείωμα.
- Βάζοντας τα 2 τελευταία φύλλα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε στη προτελευταία θέση του φούρνου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε το ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι μας.