Από το the_coook

Μεζεδάκι που δεν θέλει πολλές συστάσεις! Τραγανές τυροκροκέτες, που σπάνε και φανερώνουν τέλειο λιωμένο τυρί Μαστέλο . Είναι εύκολες, γρήγορες (εκτός από μια μικρή αναμονή στην κατάψυξη) και πίστεψε με τελειώνουν στο άψε σβήσε!

Υλικά 

  • 300 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο
  • 100 γρ. τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
  • 1 αυγό + 1 για το πανάρισμα
  • 60 γρ. αλεύρι + 50 για το πανάρισμα
  • πιπέρι
  • φρυγανιά για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα δυο είδη τυριού.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ένα αυγό, το αλεύρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό «ζυμάρι».
  3. Πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, απλώνουμε σε πιάτο και βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  4. Σε τρία μικρά μπολ βάζουμε, το αυγό χτυπημένο, το αλεύρι και την φρυγανιά ξεχωριστά. Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά προσέχοντας και τις καλύψουμε από όλες τις πλευρές.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει, βάζουμε 3-4 τυροκροκέτες κάθε φορά για να έχουν τον χώρο τους, και τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να μην καίει πολύ το λάδι γιατί αλλιώς παίρνουν αμέσως χρώμα αλλά από μέσα μένουν ωμές.
  6. Βγάζουμε με προσοχή και ακουμπάμε σε χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε ιδανικά όσο πιο ζεστά γίνεται!