Συνταγή από Mrs Olivespoon

Αυτή η συνταγή είναι εδώ για να σας κάνει να ξεχάσετε όσα ξέρατε για τα μακαρόνια με κιμά.

Τώρα θα πεις καλά τι το διαφορετικό έχει; Κι εγώ θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως. Πέρα από τα ζυμαρικά που είναι χειροποίητα Χιώτικα ζυμαρικά έχουν μια ελαφριά επίγευση μανταρινιού.

Η σάλτσα όμως ήρθε να εντείνει αυτή τη γεύση και να την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή. Για φαντάσου λοιπόν σε ένα κυριακάτικο τραπέζι να σε περιμένει αυτό το λαχταριστό πιάτο.

Υλικά

  • 500γρ. Χιώτικο στριφτάρι με μανταρίνι
  • 600ml τριμμένη ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 20ml λευκό κρασί
  • 20ml χυμό πορτοκάλι
  • 350γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 100γρ. Αλμυρό Μαστέλο

 

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 5 λεπτά. Τα αποσύρουμε νωρίτερα από τα 8 λεπτά που θα είναι έτοιμα γιατί θα τραβήξουν και τα υγρά από τη σάλτσα.
  2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας που έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με τον κιμά και το καρότο που τρίψαμε σε τρίφτη.
  3. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμίσεις το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα το πορτοκάλι και τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι-πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε μια δόση κιμά και λίγο τριμμένο σκληρό Μαστέλο. Συνεχίζουμε με τα ζυμαρικά και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα κιμά και τελευταία στρώση από το τυρί.
  5. Ανακατεύω απαλά να ενωθούν μεταξύ τους. Βάζουμε το πυρέξ στο γκριλ για 10 λεπτά ίσα να κάνει το τυρί να λιώσει και να δώσει μια ελαφριά κρούστα.
  6. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο. Δε θα σας πω πως να το σερβίρετε αντιθέτως βγάλτε το πυρέξ πάνω στο τραπέζι και βάλτε στα πιάτα γιατί όλοι θα βάζουν ξανά και ξανά.