Συνταγή από Tasty Food Safari

Πανεύκολο σουφλέ τυριών με ψωμί του τοστ. Αγαπημένο φαγητάκι, πρώτον γιατί είμαι λάτρης των τυριών (σε οποιαδήποτε εκδοχή τους) και δεύτερον γιατί τι πιο νόστιμο ( από τυριά που λιώνουν) μπορείς να φας ένα βράδυ που περιμένεις και φίλους στο σπίτι; Όπως ίσως κατάλαβες , το φτιάχνω συχνά αυτό το φαγητό, όμως πρώτη φορά το έφτιαξα με τυριά από Μαστέλο και μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτή τη φορά η γεύση του και η υφή του απογειώθηκαν.

Σ´ένα μπολ, ανακάτεψα 3 αυγά με 1.5 ποτήρι κρέμα γάλακτος (ή γάλα για μια πιο ελαφριά εκδοχή). Πήρα 12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα) βούτηξα τις μισές στο μείγμα με το γάλα και τ´αυγά, τις έστρωσα στον πάτο του πυρέξ και από πάνω έτριψα 250γρ Μαστέλο (αγελαδινό) και 8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα! Συνέχισα με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και τις σκέπασα κ αυτές, με άλλα 250γρ Μαστέλο (κατσικίσιο αυτή τη φορά) και 100γρ γραβιέρα πικάντικη. Όσο μείγμα έμεινε το έριξα πάνω στο σουφλέ. Έψησα στους 200°C για 30′ μέχρι που πήρε ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα.