Απο το The Living Manna
Υλικά
- 250 ml γάλα πλήρες, (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 60 ml λάδι, όχι ελαιόλαδο*
- 60 γρ. γιαούρτι πλήρες ή και με χαμηλά λιπαρά, όχι όμως άπαχο 0% (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 1/2 κ. γ. πιπέρι (μπορείς και λιγότερο)
- 1/2 κ. γ. σκόνη σκόρδου
- 1 1/2 κ. σ. ρίγανη
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 200 γρ. μαλακό αγελαδινό τυρί Μαστέλο®, τριμμένο
- 50 γρ. ελιές σε φέτες και χωρίς κουκούτσια
- 50 γρ. πολύ ψιλοκομμένη ψητή πιπερία Φλωρίνης
- 2 μεγάλες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, το αυγό και το λάδι μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και το θυμάρι. Όλα αυτά τα αδειάζουμε στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το μαλακό τυρί Μαστέλο®, τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να πάνε παντού.
- Καλύπτουμε ένα ταψάκι με ειδικές χάρτινες θήκες και τις γενίζουμε με το μείγμα σχεδόν μέχρι τη κορυφή. Η συγκεκριμένη συνταγή θα πρέπει να χωράει σε 12 θήκες.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αλλά όχι να καεί.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Έπειτα τα αφαιρούμε από το ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.
Σημειώσεις
- Καλύτερα να αποφύγεις το ελαιόλαδο γιατί είναι πολύ βαρύ σε γεύση για τη συγκεκριμένη συνταγή.
- Προσπάθησε να κόψεις την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια για καλύτερα αποτελέσματα,.