Συνταγή από Mrs Olivespoon

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 150γρ. Μαστέλο Κατσικάκι
  • 100γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 120γρ.φρυγανιά τριμμένη+ έξτρα για το πανάρισμα
  • 80γρ. αλεύρι γ.ο.χ & έξτρα για το πανάρισμα
  • 1 αυγό
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 10 ml ούζο (προαιρετικά)
  • 50γρ.-60γρ. φρέσκο μαϊντανό

 

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και τις μελιτζάνες σε κύβους. Βράζουμε για 12 λεπτά και στραγγίζουμε καλά.
  2. Στο μούλτι χτυπάμε το καρύδι με το μαϊντανό, όχι να γίνουν κρέμα αλλά σαν να τα έχουμε ψιλοκόψει και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
  3. Το ίδιο θα κάνουμε και με τις μελιτζάνες χωρίς να τις χτυπήσουμε πολύ τις προσθέτουμε κι αυτές μέσα στο μπολ. Συνεχίζουμε με τα 80γρ.αλεύρι και τα 120γρ. φρυγανιά και κρεμμύδι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε ελαιόλαδο και ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη ελαφρώς κολλώδη.
  5. Μέχρι να ζεστάνει το τηγάνι με το λάδι βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και κόβουμε το τυράκι μας σε κύβους. Παίρνουμε 3 μπολάκια και βάζουμε στο 1ο το αυγό χτυπημένο στο 2ο τριμμένη φρυγανιά και στο 3ο αλεύρι.
  6. Παίρνουμε μια δόση μείγματος τοποθετούμε στο κέντρο τυράκι πλάθουμε μπαλάκι και το περνάμε από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό το περνάμε από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
  7. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές σε μέτρα φωτιά για 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
  8. Σερβίρουμε τις κροκέτες σκέτες ή αν θέλουμε με μια μαρμελάδα ντομάτας.