Συνταγή από Mrs Olivespoon

Υλικά

Υλικά για κρέπες

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 +1/2 κούπα γάλα
  • 60γρ.βούτυρο
  • 250γρ. σοταρισμένο σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Άνηθο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250γρ – 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Υλικά για γέμισμα

  • 400γρ. μαστέλο
  • 200γρ. μπέικον
  • 100γρ. φέτα
  • 200ml κρέμα γάλακτος

 

Οδηγίες

Θα ξεκινήσουμε σοτάροντας το φρέσκο κρεμμύδι το σπανάκι και τον άνηθο.Μόλις κάτσουν αφήνουμε να κρυώσει και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα τα αυγά και το βούτυρο που έχουμε λιώσει.Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε και ξεκινάμε το ψήσιμο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε με τ κουτάλα που βάζουμε τη σούπα μια κουταλιά.Κινούμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα σ όλη την επιφάνεια και να γίνει κύκλος.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από τη 1 πλευρά και γυρνάμε και άλλο 1 λεπτό περίπου από την άλλη.

Τρίβουμε το μαστέλο και τη φέτα και κόβουμε σε κυβάκια το μπέικον.Τοποθετούμε στη μέση της κρέπας μια δόση τυρί μαστέλο και φέτα και λίγο μπέικον.Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε πυρέξ.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες κρέπες.Αφού τελειώσουμε προσθέτουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυράκια πουν μας έχουν μείνει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Αυτό ήταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε τις πιο λαχταριστές τυρένιες κρέπες.