Mrs Olivespoon | Καλτσόνε μεσογειακό με μαλακό αγελαδινό Μαστέλο®

Συνταγή από Mrs Olivespoon

Υλικά

Υλικά για ζύμη

  • 250ml χλιαρό νερό
  • 35ml ελαιόλαδο
  • 4γρ.αλάτι
  • 480γρ.φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

 
Υλικά για γέμιση

  • 200ml χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2-3 πιπεριές πράσινη+κόκκινη
  • 300γρ.μαστέλο Χίου
  • Ρίγανη

 

Οδηγίες

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι που θα το προσθέσουμε σταδιακά.Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να έχουμε μια μαλακή λεία και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Την χωρίζουμε στη μέση.(περίπου 370γρ. η κάθε μια μπάλα ζύμης)Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο στα 2-3 χιλ.

Απλώνουμε το χυμό ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και ρίχνουμε λίγη ρίγανη.Τρίβουμε στο τρίφτη το σκόρδο και βάζουμε σε διάφορα σημεία του φύλλου.

Συνεχίζουμε με τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια,τα μπαστουνάκια από τις πιπεριές και τέλος καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο μαστέλο.

Κλείνουμε το φύλλο διπλώνοντας το στη μέση σαν μισοφέγγαρο,και κάνουμε διπλώματα στο κλείσιμο τις ζύμης για να μην ανοίξει.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη ζύμη.Μπορείτε να κάνετε το ένα καλτσόνε μεσογειακό και το άλλο αλλαντικών.

Βάζουμε το καλτσόνε σε ταψί με λαδόκολλα.Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς στην προτελευταία θέση μέχρι να αποκτήσει ένα καλοψημένο χρώμα από πάνω και κάτω.