Συνταγή από apla_spitika

Η αλμυρή εκδοχή της μπάμπκας, όπως αυτή που θα σας παρουσιάσω με chutney bacon και Κατσικάκι Μαστέλο είναι πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη! Μπορεί να σταθεί ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι, δίπλα στα ορεκτικά και στις σαλάτες!!

Υλικά

  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. Chuntey μπέικον
  • 300 γρ. τριμμένο κατσικάκι Μαστέλο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα μαζί με το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

Αλευρώνουμε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη επάνω και ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα. Με τη βοήθεια ενός πλαστή ανοίγουμε (40×15). Απλώνουνε το chutney με μια σπάτουλα σε όλη τη ζύμη κι έπειτα το τριμμένο Μαστέλο. Τυλίγουμε σε ρόλο σιγά σιγά και στη συνέχεια κόβουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι στη μέση αφήνοντας άκοπη την αρχή του, και με τα δυο κομμάτια κάνουμε μια πλεξούδα. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και βάζουμε μέσα προσεκτικά την πλεξούδα. Χτυπάμε ένα αυγό και περνάμε με ένα πινέλο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 λεπτά.