Από το cookit_by_tasosvlahiotis
Σας παρουσιάζω ένα εναλλακτικό/αλμυρό panettone με λιαστή ντομάτα και ελιές.
Υλικά
- 530 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 230 γρ. γάλα αγελαδινό, χλιαρό
- 75 γρ. βούτυρο ζωικό,θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι μαγιά
- 65 γρ. αυγά
- 160 γρ. τυρί Μαστέλο αγελαδινό σε κυβάκια
- 40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 90 γρ. ελιά πράσινη σε ροδέλες
- 70 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- σουσάμι για επικάλυψη, προαιρετικά
Εκτέλεση
-
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά και 1 κ.γ. από τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, να φουσκώσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για panettone, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμό περιβάλλον, ιδανικά κοντά σε καλοριφέρ.
- Αφού διπλασιαστεί σε όγκο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c για περίπου 35 – 40 λεπτά.
Καλή απόλαυση!!