Ελάτε να φτιάξουμε αυτές τις εύκολες, λαχταριστές μπρουσκέτες με κολοκύθα και μπέικον!

Υλικά

(για 8 μπρουσκέτες)

  • 250 γραμ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 6 φέτες μπέικον λεπτοκομμένες
  • 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ Μαστέλο Καπνιστό σε φέτες

Εκτέλεση

    1. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
    2. Αφαιρούμε το μπέικον και βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
    3. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα.
    4. Κουνάμε το τηγάνι μέχρι να γίνει. Δεν ανακατεύουμε διότι θα λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπέικον.
    5. Βάζουμε φέτες τυριού πάνω σε κάθε ψωμί και τις ψήνουμε για 5′ στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρισμα

Όταν είναι έτοιμες οι μπρουσκέτες προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη κ.σ. από το μείγμα κολοκύθας-μπέικον και ξαναψήνουμε για 3′. Γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.
Απολαμβάνουμε και επαναλαμβάνουμε!