Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
- 20 γρ. μαγιά μπύρας (νωπή)
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 350 γρ. Μαστέλο Καπνιστό τριμμένο
- χυμό ντομάτας
- φέτες κόκκινης πιπεριάς
- 3 μανιτάρια λευκά σε φέτες
Εκτέλεση
- Τρίβουμε σε μπολ τη μαγιά με τα δάκτυλα και τη λιώνουμε σε δύο κουταλιές χλιαρό νερό προσθέτοντας λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το προζύμι μισή ώρα.
- Κάνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το σιμιγδάλι ένα βουναλάκι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το προζύμι, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα. Βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Σε μια επιφάνεια κοπής πασπαλίζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το κάθε ένα ζυμάρι με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
- Απλώνουμε 1 κ.σ. χυμό ντομάτας, τριμμένο τυρί και τα λαχανικά.
- Μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα 3 ζυμάρια.
Σερβίρισμα
Συνοδεύουμε με κρύα μπύρα ή με παγωμένο ροζέ κρασί.