Ελάτε να φτιάξουμε αυτές τις εύκολες, λαχταριστές μπρουσκέτες με κολοκύθα και μπέικον!
Υλικά
(για 8 μπρουσκέτες)
- 250 γραμ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μπαγκέτα κομμένη σε χοντρές φέτες
- 6 φέτες μπέικον λεπτοκομμένες
- 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 200 γρ Κατσικάκι Μαστέλο σε φέτες
Εκτέλεση
-
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρούμε το μπέικον και βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα.
- Κουνάμε το τηγάνι μέχρι να γίνει. Δεν ανακατεύουμε διότι θα λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπέικον.
- Βάζουμε φέτες τυριού πάνω σε κάθε ψωμί και τις ψήνουμε για 5′ στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα
Όταν είναι έτοιμες οι μπρουσκέτες προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη κ.σ. από το μείγμα κολοκύθας-μπέικον και ξαναψήνουμε για 3′. Γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.
Απολαμβάνουμε και επαναλαμβάνουμε!