Υλικά
- 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο τριμμένο
- 200 γρ. αγελαδινό Μαστέλο τριμμένο
- 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε κομμάτια
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
- 3 αυγά
- 500 ml γάλα πλήρες
- αλάτι με μέτρο
Εκτέλεση
-
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τυριά, το ζαμπόν και τα μυρωδικά, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μη ξεραθούν. Παίρνουμε ένα φύλλο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση (φροντίζουμε η γέμιση να καλύψει όλο το φύλλο).Βάζουμε από πάνω το 2ο φύλλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος.
- Όταν τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση μας, τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
- Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μεγάλη φόρμα.
- Τοποθετούμε με προσοχή το ρολό μέσα στην φόρμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, φρέσκο πιπέρι τριμμένο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το ρολό, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45’-1 ώρα στους 180°C στον αέρα.
Σερβίρισμα
Βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε σε κομμάτια.