Από το Cookbloggr
Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνετε με το μαγειρεμένο κοτόπουλο που σας περίσσεψε; Μια καταπληκτική quiche lorraine με τυρί Μαστέλο αγελαδινό που θα απογειώσει την γεύση της και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για την ζύμη:
- Αλεύρι γ.ο.χ (περίπου 350γρ)
- 90ml γάλα
- 110ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1 κρόκο αυγού
Για την γέμιση:
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 φέτες μπέικον
- 200 γρ κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης σε κομμάτια
- αλάτι-πιπέρι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ Μαστέλο αγελαδινό
Εκτέλεση
Για την ζύμη
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και τελευταίο βάζουμε το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη να μην κολλάει στα χεριά και να είναι εύπλαστη.
- Την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα.
- Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Για την γέμιση
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, το μπέικον και το λουκάνικο. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το μίγμα της κατσαρόλας και τα μπαχαρικά.
- Στο τέλος βάζουμε τριμμένο το Μαστέλο.
- Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 αέρα για 40-50 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε αν είναι ψημένη.