Από το The Living Manna

Υλικά

  • 800 γρ. ζύμη σφολιάτας*
  • 1/3 Κατσικάκι Μαστέλο® κομμένο σε μικρά κυβάκια 2-3 εκ. και πάχους 2 εκ.
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας** (χρησιμοποίησα μαρμελάδα ροδάκινο)
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
  • λίγο παπαρουνόσπορος

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃.
  2. Συνήθως τα 800 γραμμάρια σφολιάτας είναι δύο φύλλα. Όση ώρα ασχολούμαστε με το ένα αφήνουμε το άλλο μέσα στο ψυγείο.
  3. Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε μια επιφάνεια με ελάχιστο αλεύρι και πασπαλίζουμε επίσης ελάχιστο από πάνω.
  4. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη, ακουμπώντας τον ελαφρώς από πάνω, απλώς για να γίνει λεία στην επιφάνεια της και όχι για να την ανοίξουμε.
  5. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 ίσα μέρη (κάτι ενδιάμεσα σε τετραγωνάκια και ορθογώνια). Χαράζουμε το κάθε κομμάτι το από τις γωνιές του ως το κέντρο του, χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι εκεί.
  6. Ακριβώς στο κέντρο τοποθετούμε ένα κυβάκι Κατσικάκι Μαστέλο® και μια κουταλιά μαρμελάδα.
  7. Παίρνουμε την κάθε δεξιά γωνία του σχήματος και την τοποθετούμε μία-μία στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί ανεμόμυλος. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα άλλα κομμάτια.
  8. Τους τοποθετούμε προσεκτικά πάνω σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Αν η μεταφορά τρομάζει, καλύτερα να κάνουμε την διαδικασία εξ αρχής πάνω στο ταψί χρησιμοποιώντας πλαστικό μαχαίρι.
  9. Αλείφουμε τους ανεμόμυλους με το αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
  10. Ψήνουμε στους 180℃ για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο στο δικό σας. Αν θέλετε να τα κάνετε πιο παιδικά, καρφώνετε ένα ξυλάκι από σουβλάκι από το κάτω μέρος τους.
  11. Καταναλώνονται μέσα στην ίδια ημέρα και ιδανικά άμεσα, ζεστά ή χλιαρά. Η σφολιάτα τείνει να χάνει τη γεύση της και την υφή της όσο περνάει η ώρα και πόσο μάλλον οι μέρες.

 

Σημειώσεις

Επιλέγουμε μια καλής ποιότητας σφολιάτα με βούτυρο είναι πολύ πιο γευστική και νόστιμη και κάνει τη διαφορά
*Η σφολιάτα πρέπει να δουλευτεί σχετικά γρήγορα για να μην μαλακώσει.
**Του ταιριάζει τέλεια η μαρμελάδα ροδάκινο, βερύκοκο, σύκο και δαμάσκηνο.