Από το The Living Manna
Υλικά
- 800 γρ. ζύμη σφολιάτας*
- 1/3 Κατσικάκι Μαστέλο® κομμένο σε μικρά κυβάκια 2-3 εκ. και πάχους 2 εκ.
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας** (χρησιμοποίησα μαρμελάδα ροδάκινο)
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
- λίγο παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃.
- Συνήθως τα 800 γραμμάρια σφολιάτας είναι δύο φύλλα. Όση ώρα ασχολούμαστε με το ένα αφήνουμε το άλλο μέσα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε μια επιφάνεια με ελάχιστο αλεύρι και πασπαλίζουμε επίσης ελάχιστο από πάνω.
- Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη, ακουμπώντας τον ελαφρώς από πάνω, απλώς για να γίνει λεία στην επιφάνεια της και όχι για να την ανοίξουμε.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 ίσα μέρη (κάτι ενδιάμεσα σε τετραγωνάκια και ορθογώνια). Χαράζουμε το κάθε κομμάτι το από τις γωνιές του ως το κέντρο του, χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι εκεί.
- Ακριβώς στο κέντρο τοποθετούμε ένα κυβάκι Κατσικάκι Μαστέλο® και μια κουταλιά μαρμελάδα.
- Παίρνουμε την κάθε δεξιά γωνία του σχήματος και την τοποθετούμε μία-μία στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί ανεμόμυλος. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα άλλα κομμάτια.
- Τους τοποθετούμε προσεκτικά πάνω σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Αν η μεταφορά τρομάζει, καλύτερα να κάνουμε την διαδικασία εξ αρχής πάνω στο ταψί χρησιμοποιώντας πλαστικό μαχαίρι.
- Αλείφουμε τους ανεμόμυλους με το αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε στους 180℃ για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο στο δικό σας. Αν θέλετε να τα κάνετε πιο παιδικά, καρφώνετε ένα ξυλάκι από σουβλάκι από το κάτω μέρος τους.
- Καταναλώνονται μέσα στην ίδια ημέρα και ιδανικά άμεσα, ζεστά ή χλιαρά. Η σφολιάτα τείνει να χάνει τη γεύση της και την υφή της όσο περνάει η ώρα και πόσο μάλλον οι μέρες.
Σημειώσεις
Επιλέγουμε μια καλής ποιότητας σφολιάτα με βούτυρο είναι πολύ πιο γευστική και νόστιμη και κάνει τη διαφορά
*Η σφολιάτα πρέπει να δουλευτεί σχετικά γρήγορα για να μην μαλακώσει.
**Του ταιριάζει τέλεια η μαρμελάδα ροδάκινο, βερύκοκο, σύκο και δαμάσκηνο.