Υλικά

  • 1 κεφ. ανθότυρο Μαστέλο® 450 γρ. περίπου
  • ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • παξιμαδάκια και φρέσκο ψωμί

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μίξερ με μαχαίρι το μαϊντανό και το σκόρδο και αφού κοπούν, προσθέτουμε το Ανθότυρο Μαστέλο® και τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι. Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το ντιπ ως ορεκτικό με μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου ή ως συνοδευτικό σε πατάτες ψημένες στο αλουμινόχαρτο ή με κρέας ψητό. Διατηρείται έως και 10 ημέρες στο ψυγείο.