ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ «ΠΕΡΛΕΑΣ»

Υλικά

  • μισό πακέτο ζύμη κουρού
  • ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
  • ένα φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές. Προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  2. Απλώνουμε το φύλλο κουρού πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλείφουμε όλο το φύλλο με το αυγό και το γάλα, πασπαλίζουμε με το μισό από το ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και βάζουμε στο κέντρο το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα.
  3. Διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείφουμε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®.
  4. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετούμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε τις ελιόπιτες ζεστές. Ιδανικές για δεκατιανό ή με το απογευματινό τσάι.