Συνταγή από Mrs Olivespoon
Αλμυρό ανάμεικτο τσουρέκι με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης, pesto βασιλικού και Μαστέλο αγελαδινό. Έχω να σου πω πως θα κάνει κάθε τραπέζι σου μοναδικό!
Υλικά
- 280ml νερό χλιαρό
- 10γρ. μαγιά ξηρή
- 5γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 Αυγό
- 12ml Ελαιόλαδο
- 4γρ. Αλάτι
- 450-500γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα
- Pesto βασιλικού
- 120γρ. Μαστέλο αγελαδινό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα διαλύουμε μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Συνεχίζουμε με το αυγό, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο αλεύρι. Θέλουμε μια μαλακή κι ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Αφού έχει διπλασιάσει τον όγκο του το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε 4 ίσα μπαλάκια.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνια περίπου στα 15 εκ. το κάθε ένα. Αλείφουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια με άλειμμα πιπεριάς και βάζουμε τριμμένο Μαστέλο. Τυλίγουμε σε ρολάκι. Κάνουμε ακριβώς στο ίδιο και στο δεύτερο μπαλάκι ζύμης.
Στα άλλα 2 μπαλάκια απλώνουμε pesto βασιλικού και προσθέτουμε πάλι Μαστέλο. Βάζουμε τα 4 ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο κάνοντας μια πλεξίδα. Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.