Dimitris Karatzaferis @cooking.skull

Συνταγή-Κείμενο: Δημήτρης Καρατζαφέρης
Προετοιμασία Συνταγής – Παρουσίαση: Χάρης Αξιώτης
Φωτογραφία: Φίλιππος Σιουπούλης

Μαστέλο σε panko με γλυκό τριαντάφυλλο και τρίμμα φιστίκι Αιγίνης από την ομάδα από την απίστευτη ομάδα των @cooking.skull  @xarisaxiotis @foodforsoul_gr, @filippos_siou

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή που όλοι περνάμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους. Το γιορτινό τραπέζι πρέπει να έχει προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Ας στηρίξουμε την τοπική παραγωγή και ας δείξουμε σε όλους πόσο υπέροχες πρώτες ύλες βρίσκει κανείς στον τόπο του.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 συσκευασια Μαστέλο αγελαδινό
  • 200 γρ.panko
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • γλυκό του κουταλιού άγριο τριαντάφυλλο
  • φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το Μαστέλο κατά μήκος ώστε να έχουμε 2 μισοφέγγαρα.
  2. Περνάμε διαδοχικά από αλεύρι-αυγό-panko και τηγανίζουμε σε φριτέζα ή κατσαρολάκι με ηλιέλαιο στους 170-180 βαθμούς.
  3. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού άγριο τριαντάφυλλο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης