Από το Teti’s Flakes

Τι σας έχω; Μπρουσκέτα με αβοκάντο, αγελαδινό Μαστέλο και αυγό ποσέ. Ιδανικό για αυτά τα καλοκαιρινά πρωινά που ξεχνάς να γυρίσεις σπίτι.

Είναι από αυτά τα πρωινά που δε θέλεις να τελειώσουν. Που κάθε του μπουκιά σε κάνει να κλείνεις τα μάτια και να σκας ένα χαμόγελο ευτυχίας. Μπορεί ένα πρωινό να τα κάνει όλα αυτά; Φυσικά και μπορεί.

Υλικά

Για το ντιπ αβοκάντο

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1⁄2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τα αυγά

  • 4 αυγά
  • 8 κσ ξύδι

 

Για τις μπρουσκέτες

  • 4 φέτες ψωμί
  • 200 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo
  • ντοματίνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες

Για το ντιπ αβοκάντο

  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και διορθώνουμε στη γεύση του αν χρειάζεται.

 

Για τα αυγά

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ξύδι και έπειτα το αυγό. Περιμένουμε 2 λεπτά ώστε το ξύδι να θωρακίσει το αυγό.
  • Χαμηλώνουμε το μάτι με το νερό, καθώς το νερό πρέπει να σιγοβράζει. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της.
  • Με προσοχή προσθέτουμε στη δίνη ένα αυγό τη φορά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας το αφαιρούμε και το αφήνουμε πάνω σε κουζινόχαρτο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

 

Για τις μπρουσκέτες

  • Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού σε μια φρυγανιέρα ή στους 200°C στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo σε φέτες και ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσει η κάθεφέτα.
  • Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί με το ντιπ αβοκάντο, προσθέτουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo και στην κορυφή το αυγό.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.