@jul_twistandbake | Κοχύλια με φρέσκο σκόδρο & γκοργκοτζόλα

Από το @jul_twistandbake

Το λατρεύω το συγκεκριμένο φαγητό! Πέντε απλά αλλά …θαυματουργά υλικά, μια κατσαρόλα και έτοιμο μέσα σε είκοσι λεπτά! Είναι ιδανικό για μετά τη θάλασσα, σούπερ καλοκαιρινό και με άρωμα Χίου!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει φρέσκο σκόρδο, αλήθεια δεν ξέρεις τι χάνεις! Σίγουρα θυμίζει το κλασικό και αγαπημένο -…για κάποιους τουλάχιστον- ξερό σκόρδο αλλά αφήνει μια πιο απαλή, γλυκιά γεύση, που το και κάνει σχεδόν εθιστικό!

Και τι ταιριάζει απόλυτα με το φρέσκο σκόρδο;; Μα φυσικά κατακόκκινα ντοματίνια και βασιλικός και δυόσμος από τη γλάστρα στο μπαλκόνι! Και το αποκορύφωμα αυτού του πιάτου… το Μαστέλο και η γκοργκοντζόλα!

Η γκοργκοντζόλα σχεδόν εξαφανίζεται με το που συναντήσει τα ζεστά κοχύλια, και δημιουργεί, σε συνδυασμό με τα ζουμερά ντοματίνια, μια βελούδινη υφή!

Το Μαστέλο όμως είναι αυτό που σε μαγεύει! Κρατάει το σχήμα του, αλλά στο εσωτερικό του είναι… βούτυρο! Με ελαφρώς αλμυρή γεύση, δίνει στο συγκεκριμένο πιάτο αυτό το κάτι που χρειάζεται για να γίνει μοναδικό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο κοχύλια 500γρ.
  • 250γρ ντοματίνια
  • 3 σκελίδες φρέσκο σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300γρ Μαστέλο κομμένο σε κυβάκια
  • 200γρ πικάντικη γκοργκοντζόλα
  • μπόλικα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
  • αλάτι και μπόλικο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα μα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού σουρώσω τα κοχύλια, στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο, και ρίχνω το φρέσκο σκόρδο. Μαγειρεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα ντοματίνια για 4 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μια κουτάλια της σούπας καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι.

Προσθέτω τα κοχύλια στην κατσαρόλα και σβήνω τελείως τη φωτιά. Ρίχνω το Μαστέλο και την γκοργκοντζόλα. Ανακατεύω απαλά.

Τέλος προσθέτω και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.