Συνταγή Αντωνία Κατή. Υλικά για 6-8 άτομα

½ άσπρο και ½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα
1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. Μαλακό τυρί Μαστέλο®
1 μήλο σε κύβους
καρύδια και ρόδι για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο, ξύδι
αλάτι και λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ με καπάκι βάζουμε τα λάχανα, το καρότο, το σκόρδο και το σέλινο, αλατίζουμε καλά πιέζοντας με το χέρι, ρίχνουμε το μπούκοβο,1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι και ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί τουλάχιστον για 3 ώρες.

Κόβουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε τρίγωνα και ψήνουμε σε πολύ ζεστό, αλάδωτο τηγάνι για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το τυρί, τα καρύδια και το ρόδι και σερβίρουμε.