Παντρεύουμε τη γλύκα των αχλαδιών με τραγανό μπέικον και τυρί Μαστέλο® σε μια χορταστική και λαχταριστή σαλάτα.

– 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
– 1 σαλάτα ή ένα ματσάκι ρόκα)
– 12 λεπτές φέτες μπέικον
– 360 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους
– 60 ml ελαιόλαδο για τη σαλάτα
– 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
– 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
– ένα αχλάδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι (με μέτρο)

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε στο λίπος που θαβγάλουν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι αφού πετάξουμε το λίπος ψήνουμε τα κομμάτια του τυριού για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με το λάδι, το βαλσάμικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Στρώνουμε τα σαλατικά σε μια πιατέλα, «γαρνίρουμε» με το μπέικον, το μαλακό τυρί Μαστέλο®, τα αχλάδια και το κουκουνάρι και σερβίρουμε με ψωμί φρυγανισμένο.