The Hungry Bites | Πίτες σαν tacos με κιμά και φασόλια

Τραγανά Μαστέλο® Sticks

Από το The Hungry Bites

 

Απλά ξέρετε ότι γελάω και εγώ γράφοντας αυτές τις λέξεις, αλλά το όνομα pitacos δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα αυτά τα 30 λεπτά tacos με πίτα,  πικάντικο κιμά, φασόλια και τριμμένο αγελαδινό τυρί Μαστέλο®  ! Και αν αναρωτιέστε τι να κάνετε για δείπνο ή αν θέλετε να έχετε πάντα κάτι έτοιμο, ειδικά για τα βράδυα, να ξέρετε αυτό: Αυτά τα tacos μπορούν να γίνουν μέσα σε 30 λεπτά και δεν αφήνουν περιθώρια για παράπονα επειδή όλοι τα αγαπούν! Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις συμβουλές και τα τεχνάσματα για να τα κάνετε τόσο νόστιμα όσο φαίνοναται! Όταν μεγάλωνα στην Κρήτη δεν είχαμε tacos, αλλά είχαμε ένα εκπληκτικό Σουβλάκι (ή Γύρο) σχεδόν πάντα τυλιγμένο με ψωμί πίτας! Αργότερα, όταν έμαθα τα tacos, κόλλησα. Και όπως μπορείτε εύκολα να συνειδητοποιήσετε, η αγάπη μου τόσο για την πίτα όσο και για την tacos έδωσε τη γέννηση σε αυτά τα φοβερά pitacos!  Χρησιμοποιώντας πίτα αντί για τορτίγια κάνει αυτα τα tacos με το μοσχαρίσιο κρέας και τα φασόλια να γεμίζουν περισσότερο έτσι εάν δεν τρώτε πάρα πολύ, θα είστε πιθανώς ικανοποιημένοι με μόνο ένα.  Αυτή η συνταγή κάνει 10 μεγάλα pitacos που αξίζει να τα μοιραστείτε με φίλους, αλλά και επειδή μπορείτε να αποθηκεύσετε το μισό από το γέμισμα στο ψυγείο και να είναι έτοιμο για άλλη μια μέρα.

 

 Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το πικάντικο κρέας, κάτι που είναι όμως πραγματικά πολύ εύκολο. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή τουλάχιστον αφήστε το να μείνει στον πάγκο σας για 20-30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Εάν το κρέας είναι πολύ κρύο θα μειώσει τη θερμοκρασία της κατσαρόλας σας και το  κρέας δεν θα είναι όπως πρέπει.Επίσης, μην φοβάστε να  (καραμελώσετε) το κρέας πολύ καλά επειδή το σκούρο χρώμα σημαίνει πιο έντονη  γεύση! Θυμηθείτε ότι η καραμελοποίηση θα ξεκινήσει όταν όλοι οι χυμοί του κρέατος έχουν εξατμιστεί.

 

 Αφού γεμίσετε τα tacos, μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως (το τυρί θα λιώσει λίγο από τη ζέστη της γέμισης), αλλά εάν έχετε 10 λεπτά καλύτερα να τα ψήσετε στο φούρνο. Το τυρί θα λιώσει εντελώς και θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Μερικές συμβουλές:

• Άλλοι τύποι κρέατος όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας θα λειτουργούν επίσης.

• Τα  κόκκινα φασόλια κονσέρβας είναι πραγματικά υπέροχα με αυτή τη συνταγή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τον αγαπημένο σας τύπο φασολιών.

• Μερικά χοντρά ελληνικά και γιαούρτι ισορροπούν τις γεύσεις και φρεσκάρουν τη γεύση.

• Αν δεν τα διπλώσετε μπορείτε να κάνετε μίνι πίτσες. 

Πιτάκος – με κιμά και φασόλια Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά ώρα μαγειρέματος 30 λεπτά Συνολικός χρόνος 40 λεπτά  

Συστατικά για 10 πίτες

• Για το κιμά: • 1 κιλό (450 γραμμάρια) κιμά • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά της γλυκιάς πάπρικας • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό θυμάρι • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) • ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά) • Αλάτι και πιπέρι • ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί •Για τα pitacos: • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • ¾ φλιτζανιού  κατεψυγμένο καλαμπόκι (τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε πολύ καλά) • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη [ή λίγο λιγότερο από 1 κουταλιά (14 ουγκιές) σε φέτες ντομάτες] • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμύδια • 1 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι • 2 αβοκάντο, τεμαχισμένα (προαιρετικά) • τριμμένο αγελαδινό τυρί Μαστέλο®  (400 γραμμάρια) • 10 πίτες • Λεμόνι σφήνες και επιπλέον μαϊντανό

Οδηγίες

1. Κάντε το πικάντικο κρέας: Ζεσταίνετε ένα μεγάλο ταψί ή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και όταν είναι αρκετά ζεστό προσθέστε το κιμά και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε το  κρέας ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη σπάτουλα, σπάζοντας τυχόν σβώλους, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν όλοι οι χυμοί (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί. Μεταφέρετε το μείγμα σε πλάκα.2. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 390 ° F (200 ° C).3. Κάντε το γέμισμα: Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια / υψηλή και μεταφέρετε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά και το πράσινο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό (περίπου 5 λεπτά) και στη συνέχεια προσθέστε το κιμά, τα φασόλια, το μαϊντανό, τα πράσινα κρεμμύδια και την ντομάτα. Μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε το μισό τριμμένο τυρί, το γιαούρτι και το αβοκάντο και ανακατέψτε. 4. Κάντε τα pitacos: Διπλώστε τα στο μέση και μεταφέρετέ τα σε μια κατσαρόλα έτσι ώστε το ένα να βρίσκεται δίπλα στο άλλο, για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Γεμίστε τα με τα υλικά και  με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.5. Απολαύστε τα !