Oh my deer blog | Λιγκουίνι με αγκινάρες

Λιγκουίνι με αγκινάρες και Κατσικάκι Μαστέλο®

Από το  OH MY DEER BLOG

 

Υ Λ Ι Κ Α 

 

1 πακέτο λιγκουίνι

 

4-5 αγκινάρες, καθαρισμένες

250 ml γάλα

120 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

250 γραμ. κατσικίσιο τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο

150 γραμ. τυρί κρέμα 

100 γραμ. κουκουνάρια

ξύσμα από 1 λεμόνι

 

κατσικίσιο τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, τριμμένο για το σερβίρισμα

 

 

E K T E Λ Ε Σ Η 

 

Καθαρίστε τις αγκινάρες, αλείψτε τες με λεμόνι και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Έπειτα, βράστε τες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο ίδιο νερό που βράσατε τις αγκινάρες, βράστε τα λιγκουίνι αλ ντέντε. Αφού βράσουν τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό, μήπως και χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα. 

 

Σε ένα τηγανάκι καβουρδίστε ελαφρώς τα κουκουνάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το τυρί κρέμα και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίζει να λιώνει το τυρί. Ρίχνετε αρκετό πιπέρι κι έπειτα προσθέτετε τις αγκινάρες (στραγγισμένες), τα κουκουνάρια, το ξύσμα λεμονιού και την κεφαλογραβιέρα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Τέλος, προσθέστε τα λιγκουίνι και ανακατέψτε καλά.  Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό. Σε εμάς δεν χρειάστηκε. 

 

Σερβίρετε τα λιγκουίνι και πασπαλίζετε με έξτρα τριμμένο κατσικίσιο τυρί, κουκουνάρια και λίγο ξύσμα λεμονιού. 

 

Καλό θα ήταν να καταναλωθούν ζεστά γιατί «λασπώνουν» αρκετά γρήγορα.