• Css Template Preview

    Ανθότυρο Μαστέλο® τηγανητό

    Υλικά
    • ανθότυρο  Μαστέλο®
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    • δυόσµος (ξερός τριµµένος ή φρέσκος ψιλοκοµµένος)
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

    Εκτέλεση
    Κόψτε το ανθότυρο  Μαστέλο® σε φέτες, αλατίστε το και περάστε το από το αλεύρι, µέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και το πιπέρι. Τηγανίστε σε µικρή ποσότητα ελαιόλαδου και από τις δύο πλευρές µέχρι να ροδίσει. Σερβίρετέ το µε ζεστό ψωµί, ελιές και ποικιλία από τουρσιά.

  • Ανοιξιάτικο γλυκό με ανθότυρο Μαστέλο® και χιώτικα αρώματα

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • ένα φύλλο σφολιάτας
    • 200 γρ. ανθότυρο   Μαστέλο®
    • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • μια κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι
    • μια κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
    • μια πρέζα μαστίχα σκόνη
    • γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή μαρμέλαδα φράουλα

    Εκτέλεση
    Χωρίζετε το φύλλο σφολιάτας πρώτα στη μέση και μετά σε τέσσερις οριζόντιες λωρίδες, σχηματίζοντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάτε με πιρούνι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Για την κρέμα χτυπάτε σε μίξερ με μαχαίρι το ανθότυρο  Μαστέλο® προσθέτοντας σταδιακά τα υλικά, με τη σειρά που αναφέρονται, μέχρι να έχετε μια αφράτη και ομοιογενή κρέμα. Μοιράζετε το μείγμα της κρέμας πάνω στα 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια της σφολιάτας και τοποθετείτε τα υπόλοιπα 4 από πάνω. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, γαρνίρετε με το γλυκό του κουταλιού ή τη μαρμέλαδα και σερβίρετε αμέσως.

  • Τυρομυτζίν με ανθότυρο Μαστέλο®

    Υλικά
    • ανθότυρο  Μαστέλο® 650 γρ. περίπου
    • ένα ματσάκι μαϊντανό
    • ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
    • δύο σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • παξιμαδάκια και φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση
    Βάλτε σε μίξερ με μαχαίρι το μαϊντανό και το σκόρδο και, αφού κοπούν, προσθέστε το ανθότυρο  Μαστέλο® και τα υπόλοιπα υλικά. Δουλέψτε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Δοκιμάστε και προσθέστε εάν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι. Μπορείτε να σερβίρετε το τυρομυτζίν ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό σε πατάτες ψημμένες στο αλουμινόχαρτο ή κρέας ψητό. Διατηρείται έως και 10 ημέρες στο ψυγείο.

  • Τσιζκέικ με ανθότυρο Μαστέλο® και μανταρίνι

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    Υλικά για τη βάση
    • 200 γρ. μπισκότα digestive
    • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
    Υλικά για τη γέμιση
    • 350 γρ. ανθότυρο  Μαστέλο®
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 3 αυγά
    • ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
    • 150 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
    • Φλοίδες μανταρινιού (γλυκό του κουταλιού) για την επικάλυψη

    Εκτέλεση για τη βάση
    Τρίβετε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα αδειάζετε το μείγμα και το πιέζετε καλά με τη κοίλη πλευρά ένας κουταλιού προς τα κάτω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά. για την κρέμα Χτυπάτε το ανθότυρο Μαστέλο® να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό και στο τέλος το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε την κρέμα μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε και καλύπτετε με τη μαρμελάδα και τις φλοίδες μανταρινιού.

  • Γλυκιά τάρτα με Ανθότυρο Μαστέλο®

    Υλικά
    Υλικά για την τάρτα
    • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    •250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    •200 γραμ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
    •1 πρέζα αλάτι
    •1 αυγό χτυπημένο
    •2 κ.σ. ζάχαρη

    Υλικά για τη γέμιση
    • 600γρ. Ανθότυρο Μαστέλο®
    •1/2 φλ. τσαγιού μέλι
    •1 γεμάτη κ.σ. φρυγανιά
    •1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο και 1 κ.γλ ξύσμα πορτοκαλιού
    •2 αυγά
    •1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
    •κανέλα

    Εκτέλεση
    Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε με κουτάλι ή στο μίξερ. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και κάνουμε ψίχουλα με τα δάχτυλα (τρίβουμε το μείγμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος). Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά και τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε για 45΄ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° , βάζουμε την γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε με μέλι.

  • Κανελόνια με σπανάκι

    Υλικά
    Υλικά
    • 250γρ. κανελόνια (16 κομμάτια)
    •1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
    •1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
    •100 γρ μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® τριμμένο


    Υλικά για τη γέμιση
    • 50 γρ. Μαστέλο® Αλμυρό τριμμένο
    •100 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® τριμμένο
    •100 γρ Ανθότυρο Μαστέλο® λιωμένο με πιρούνι
    •1 ματσάκι άνηθο
    •3 σκελίδες σκόρδο
    •2 φλιτζάνια ζεματισμένο σπανάκι
    •6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    •Αλάτι και Πιπέρι

    Εκτέλεση
    Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης . Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζετε με Κατσικάκι Μαστέλο® ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάτε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζετε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζετε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζετε. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνετε τη μισή κρέμα γάλακτος ή την σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνετε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ή την σάλτσα και τα πασπαλίζετε με Κατσικάκι Μαστέλο® τριμμένο. Ψήνετε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα και έχουν μαλακώσει τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο για να μη καούν. Τα σερβίρετε ζεστά.

  • Μωσαϊκό με ανθότυρο Μαστέλο® & σοκολάτα

    Ένα καταπληκτικό αγαπημένο γλυκό, που μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές.
    Το ανθότυρο αντικαθιστά το βούτυρο και οι θερμίδες είναι οι μισές άρα μπορείτε να φάτε 2 κομμάτια.
    Υλικά
    • 250 γρ. ανθότυρο Μαστέλο®
    •200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    •50 γρ. βούτυρο
    •200 γρ. μπισκότα digestive
    •70 γρ. φουντούκια
    •1 κ.σ. κακάο
    •40 ml λικέρ μαστίχα
    •Ζάχαρη άχνη


    Εκτέλεση
    Σε ένα μπολ αφρατεύουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με το μίξερ. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε στο μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
    Προσθέτουμε στο ανθότυρο Μαστέλο® το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα χωρίς σβόλους.
    Προσθέτουμε τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια, το λικέρ και τα φουντούκια καβουρδισμένα ή εναλλακτικά αμύγδαλα.
    Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα ή ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βάζουμε σε μακρόστενο ταψάκι και το παγώνουμε ή εναλλακτικά φορμάρουμε το γλυκό σε σχήμα σαλαμιού.
    Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγη άχνη, ρολάρουμε εκεί πάνω το σαλάμι μέχρι να κολλήσει λίγη άχνη στην επιφάνειά του, τοποθετούμε σε καθαρό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες στη συντήρηση ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
    Το γλυκό μας αν το διατηρήσουμε στη συντήρηση θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 5 ημέρες.
    Διαφορετικά στην κατάψυξη, διατηρείται έως και μήνα.

  • Τυρογλυκό με φέτα και ανθότυρο Μαστέλο®

    Από το βιβλίο της Αγλαΐας Κρεμέζη:Της Μεσογείου τα Πικάντικα,Εκδόσεις Πατάκης,Photo: Αναστάσιος Μέντης
    Ετοιμάστε το τουλάχιστον μια μέρα πριν, για να παγώσει, προτού να το βάλετε στην πιατέλα για να το σερβίρετε.
    Για 12 άτομα (2 μακριές φόρμες κέικ)
    Υλικά
    • Ηλιέλαιο για τις φόρμες
    • 300 γραμμ. φέτα μαλακιά, κομμένη σε κομμάτια
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 600 γραμμ. Ανθότυρο Μαστέλο®
    • 6 αυγά
    • 3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
    • 3 κ. σούπας κορνφλάουρ
    • Ξύσμα από 2 λεμόνια (ή 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, ή μανταρίνι)
    • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι (ξεπαγωμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
    • 3-4 κ.σ. βούτυρο, πολύ μαλακό
    • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
    • 2 φλιτζάνια μαρμελάδα νεράντζι ή μανταρίνι
    (ή γλυκό κουμκουάτ ή νεράντζι ψιλοκομμένο)

    Εκτέλεση
    Αλείψτε με ηλιέλαιο 2 μακριές φόρμες για κέικ από αλουμινόχαρτο (μιας χρήσης), η αν χρησιμοποιήσετε ταψάκια στρώστε τα με λαδόχαρτο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.Στο μίξερ ή σε μεγάλο μπλέντερ βάλτε τη φέτα, τη ζάχαρη, το ανθότυρο και καθώς το μοτέρ δουλεύει, προσθέστε τα αβγά, ένα-ένα και δουλέψτε να αναμιχθούν. Ανακατώστε σε γαβάθα το κορνφλάουρ με την κρέμα και προσθέστε το στο μείγμα του μίξερ, δουλεύοντας μερικά δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί. Αδειάστε το μείγμα στις φόρμες και τοποθετήστε τες μέσα σε μεγαλύτερο βαθουλό ταψί. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του φούρνου, και αδειάστε στο ταψί ζεστό νερό που να φτάνει κάπου στα μισά της φόρμας με το μείγμα των τυριών.Ψήστε περίπου 1 ώρα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάλτε τις φόρμες από το φούρνο, αλλά μην τον σβήσετε. Τοποθετήστε το ψημένο τυρογλυκό σε σχάρα να κρυώσει. Όταν είναι κρύο, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο μια νύχτα ή τουλάχιστον 3-4 ώρες. Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες προτού να τελειώσετε το γλυκό.Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο απλώστε το κανταΐφι, ανακατώστε με το βούτυρο και δουλέψτε με τα δάχτυλα να λαδωθούν οι κλωστές. Δώστε του σχήμα μακρουλό, περίπου ακολουθώντας το σχήμα του πιάτου όπου θα σερβίρετε το γλυκό. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα, και ψήστε στη μέση του φούρνου για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.Για να τελειώσετε το γλυκό, μεταφέρετε το ψημένο κανταΐφι στην πιατέλα, και πάνω αναποδογυρίστε τη μία ή και τις δύο φόρμες με το παγωμένο τυρογλυκό. Βάλτε από πάνω μαρμελάδα ή γλυκό, και σερβίρετε κόβοντας κομμάτια, και δίνοντας μαζί και κριτσανιστή βάση κανταΐφι.