• Css Template Preview

    Χιώτικοι πατατοκεφτέδες με Μαστέλο® Αλμυρό

    Υλικά
    • 1 κιλό πατάτες
    • 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
    • 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 2 αυγά(χωρισμένοι οι κρόκοι απο τα ασπράδια)
    • φρυγανιά τριμμένη
    •1 φλ. τσαγιού τριμμένο Μαστέλο® Αλμυρό
    •Λάδι για τηγάνισμα
    •πιπέρι

    Εκτέλεση
    Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε, με την φλούδα τους ,να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό
    Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο ,το τριμμένο Μαστέλο® Αλμυρό, πιπέρι, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
    Πλάθουμε μπαλάκια, τα κυλάμε στην φρυγανιά, έπειτα στο ασπράδι που έχουμε χτυπήσει, μέχρι να ασπρίσει ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  • Τάρτα με μανιτάρια και τυριά Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • 1 δόση ζύμης για τάρτες (μπριζέ ή σαμπλέ) η οποία φτιάχνεται ως εξής:
    •1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •6 κ.σ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
    •3 κ.σ. παγωμένο νερό
    •ελάχιστο αλάτι

    Για την γέμιση
    • 1 κουτ. βούτυρο
    •400 γρ. αμανίτες (μανιτάρια χιώτικα)κομμένα σε λεπτά φετάκια ή άλλα μανιτάρια που σας αρέσουν
    •100 γρ. Μαστέλο® Αλμυρό τριμμένο
    • 100 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® τριμμένο
    • 100 γρ Ανθότυρο Μαστέλο® λιωμένο με πιρούνι
    • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 2 αυγά
    • 1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
    • αλάτι, πιπέρι


    Εκτέλεση
    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού έχει μείνει η ζύμη μας στο ψυγείο όσο χρειάζεται, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια με το μαϊντανό και τα σκόρδα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά Μαστέλο® και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε , βάζουμε την γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

  • Πιτάκια με κόκκινες πιπεριές και Μαστέλο® Αλμυρό

    Υλικά για 8 τεμάχια
    • 2 φύλλα σφολιάτας
    •1 κουτ. βούτυρο λιωμένο
    •1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
    •4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια
    •100 γρ. Μαστέλο® Αλμυρό τριμμένο
    •100 γρ Ανθότυρο Μαστέλο® λιωμένο με πιρούνι
    •1 άνηθο
    •3 σκελίδες σκόρδο
    •2 αυγά χτυπημένα με
    •ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και
    •αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση
    Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και μοιράζουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο κλείνουμε την σφολιάτα φτιάχνοντας παραλληλόγραμμα πιτάκια βάζοντας τις άκρες νερό για να κολλήσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 40 λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά.

  • Πιπεριές γεμιστές

    Υλικά
    • 12 πιπεριές κέρατα (επιλέγουμε τις πιο χοντρές, για ευκολία στο γέμισμα)
    •1 φλιτζ. τσαγιού Ανθότυρο Μαστέλο® λιωμένο με πιρούνι
    •1 φλιτζ. τσαγιού Μαστέλο® Αλμυρό τριμμένο
    •2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    •1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
    •2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
    •2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση + 5 κουτ. σούπας επιπλέον για το ψήσιμο
    •1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
    •2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
    •αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    •την ψίχα από 2 - 3 φέτες ψωμί

    Εκτέλεση
    Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους από το άνοιγμα στην κορυφή κάθε πιπεριάς, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε, για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το Μαστέλο® Αλμυρό, το ανθότυρο Μαστέλο® , το μαϊντανό, το αυγό, το μπέικον, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το γλυκάνισο και αλατοπίπερο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αυτό και κλείνουμε το άνοιγμά τους με ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού, για να μη βγει έξω η γέμιση στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
    Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση, και τις περιχύνουμε με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Γυρίζουμε το διακόπτη στη λειτουργία του γκριλ, ανεβάζουμε το ταψί σε ψηλότερο ράφι του φούρνου και αφήνουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν.