• Css Template Preview

    Ψαρονέφρι γεμιστό με μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • 3 ολόκληρα χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)
    • 300 γρ. µαλακό τυρί  Μαστέλο®
    • 2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
    • ½ ποτήρι λευκό κρασί
    • 3 πράσα
    • 150 γρ. µπέικον ( 6 λωρίδες)
    • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Με τη βοήθεια ενός µαχαιριού ανοίξτε το κάθε ψαρονέφρι κατά µήκος και πιέστε το µε το χέρι σας ώστε να πλατύνει. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε. Κόψτε το μαλακό τυρί  Μαστέλο® σε µακρόστενα κοµµάτια και βάλτε τα στο κέντρο κάθε φιλέτου. Τυλίξτε τα φιλέτα σε ρολά και στερεώστε τις άκρες τους µε οδοντογλυφίδες ή εναλλακτικά τυλίξτε τα µε φυσικό σπάγκο, σφραγίζοντας τη γέµιση στο εσωτερικό τους. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε τα στο βούτυρο µέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και σβήστε τα µε το κρασί. Προσθέστε το µπέικον σε κοµµατάκια και τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε σε χαµηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφού ψηθούν, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες ή το σπάγκο, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε µε τα πράσα. Συνοδέψτε τα µε ρύζι.

  • Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε φύλλο

    Συνταγή του σεφ Χαρ. Θεοχάρη

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • ένα κεφαλάκι μαλακό τυρί  Μαστέλο® κομμένο σε φέτες
    • 200 γρ. φύλλο κρούστας
    • 2 κουταλιές σούπας μέλι
    • 2 κουταλάκια γλυκού ούζο
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση
    Απλώστε τέσσερα παραλληλόγραµµα κοµµάτια φύλλο σε σχήµα σταυρού και, αφού τα λαδώσετε ελαφρά, τοποθετήστε µέσα µία φέτα μαλακό τυρί  Μαστέλο®. Κλείστε τα φύλλα, σχηµατίζοντας ένα πακέτο και τηγανίστε σε καυτό λάδι µέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε µέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το τυρί. Σε µπολ αραιώστε το µέλι µε το ούζο. Ραντίστε µε αυτό το µείγµα τα φρεσκοτηγανισµένα πιτάκια και σερβίρετε αµέσως. (Μπορείτε να ψήσετε τα πακετάκια και σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί).

  • Μπιφτέκια με μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    • 200 γρ. μαλακό τυρί  Μαστέλο®
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 καρότο
    • 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
    • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • στρογγυλά ψωμάκια
    • φύλλα μαρουλιού
    • ροδέλες ντομάτας

    Εκτέλεση
    Καθαρίζετε και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το καρότο και το κρεμμύδι. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο, το αυγό χτυπημένο, το μαϊντανό και τα 2/3 από το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβετε με κουπ πατ μικρά σχήματα από το μαλακό τυρί  Μαστέλο® που προηγουμένως το έχετε κόψει σε φέτες και ψιλοκόβετε τα υπολείμματα του τυριού. Πλάθετε μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο καθενός τα ψιλοκομμένα περισσεύματα του τυριού. Τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν, τοποθετείτε πάνω σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι και ένα κομμάτι μαλακό τυρί  Μαστέλο® Βάζετε τα έτοιμα ψωμάκια στο γκριλ για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μαλακό τυρί  Μαστέλο®. Σερβίρονται με τηγανητές πατάτες.

  • Καλαμάρι ψητό γεμιστό με μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • 6 μεγάλα καλαμάρια για τη μαρινάτα
    • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές σούπας λεμόνι φρεσκοστυμμένο
    • μπούκοβο ή πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο για τη γέμιση
    • ½ φλιτζάνι πράσινες και κόκκινες πιπεριές
    • 300 γρ. μαλακό τυρί  Μαστέλο®

    Εκτέλεση
    Βάλτε τα κάρβουνα να γίνονται - θέλετε δυνατή φωτιά. Ξεχωρίστε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρέστε το κόκαλο. Ξεπλύνετε και σκουπίστε καλά. Στο κάτω σημείο του σώματος κάντε ένα σκίσιμο ½ εκ. με το μαχαίρι. Ανακατέψτε τα καλαμάρια με τη μαρινάτα. Βάλτε ένα κουταλάκι γλυκού πιπεριές και ένα μεγάλο μπαστουνάκι  μαλακό τυρί  Μαστέλο® μέσα σε κάθε καλαμάρι και κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
    Βάλτε τη σχάρα πολύ κοντά στα κάρβουνα τοποθετήστε πάνω τα καλαμάρια με το σκίσιμο προς τα επάνω. Όταν φουσκώσουν, πατήστε τα ελαφρά να ξεφουσκώσουν. Αφήστε να ροδίσουν και γυρίστε τα. Αλείψτε με τη μαρινάτα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μπορείτε να τα ψήσετε και σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο (220°C) για 15 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα που θα φτιάξετε χτυπώντας στο σέικερ ½ ποτηράκι του κρασιού λεμόνι με ½ ποτηράκι του κρασιού νερό, 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο και ανάλογο αλάτι.

  • Σαλάτα με ρόκα και μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Παντρεύουμε τη γλύκα των αχλαδιών με τραγανό μπέικον και τυρί Μαστέλο® σε μια χορταστική και λαχταριστή σαλάτα.

    Υλικά
    • 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
    • 1 σαλάτα ή ένα ματσάκι ρόκα)
    • 12 λεπτές φέτες μπέικον
    • 360 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους
    • 60 ml ελαιόλαδο για τη σαλάτα
    • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
    2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
    • ένα αχλάδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι (με μέτρο)

    Εκτέλεση
    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε στο λίπος που θαβγάλουν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι αφού πετάξουμε το λίπος ψήνουμε τα κομμάτια του τυριού για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με το λάδι, το βαλσάμικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Στρώνουμε τα σαλατικά σε μια πιατέλα, «γαρνίρουμε» με το μπέικον, το μαλακό τυρί Μαστέλο®, τα αχλάδια και το κουκουνάρι και σερβίρουμε με ψωμί φρυγανισμένο.

  • Αφράτοι κεφτέδες με μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά
    •800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
    •3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
    •1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
    •1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
    •1 αυγό 2, κουτ. της σούπας κέτσαπ
    •1/2 κ.γλ. δυόσμο ξερό
    •1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    •αλάτι
    •φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    •ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    •αλεύρι για το τηγάνισμα
    •20 χοντροκομμένες φέτες ντομάτας
    •20 λεπτές φέτες μαλακό τυρί Μαστέλο®


    Εκτέλεση
    Ανακατεύουμε τον κιμά με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σε ένα ταψί βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα κεφτέ και από πάνω μια φέτα μαλακό τυρί Μαστέλο® ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

  • Ρολά μελιτζάνας με μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    •2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες
    • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    • 250 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τη σάλτσα

    • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
    • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
    • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ψιλοκομμένος μαϊντανός


    Εκτέλεση
    Αλατίστε τις μελιτζάνες και βάλτε τις σε τρυπητό για ½ ώρα να στραγγίξουν. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα και απλώστε τις, αφού τις λαδώσετε με πινέλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τις στο γκριλ 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετοιμάστε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και κατόπιν το χυμό ντομάτας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράστε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά. Κόψτε το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μπαστουνάκια. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί στην κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος αραδιάστε τα ρολά μελιτζάνας, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

  • Σαλάτα με κοχύλια

    Υλικά
    •500 γρ. κοχύλια
    •2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    •200 γρ. αβοκάντο κομμένη σε κομματάκια
    •200 γρ. γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κομματάκια
    •1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομματάκια
    •1/2 πιπεριά κομμένη κίτρινη σε κομματάκια
    •1/2 κούπας μαγιονέζα
    •1/2 κούπας γιαούρτι
    •2 κ.σ. μουστάρδα
    •1 κ.σ. ελαιόλαδο
    •1 κ.σ. ξύδι
    •Αλάτι
    •Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι



    Εκτέλεση
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μαλακό τυρί Μαστέλο® το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
    Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τα 2/3 της σάλτσας στα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα μας με την υπόλοιπη σάλτσα και το σερβίρουμε.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος ζυμαρικών σας αρέσει.

  • Σαλάτα με λάχανο πράσινο μήλο και μαλακό τυρί Μαστέλο®

    Υλικά για τη σαλάτα
    •300 γρ. λάχανο λευκό ,λεπτοκομμένο
    •200 γρ λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
    •80 γρ. πράσινο μήλο σε μικρές φέτες
    •Μαϊντανός ψιλοκομμένος, ½ σκελίδα σκόρδο
    •100 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κομματάκια

    Για τη βινεγκρέτ
    •200 γρ. ελαιόλαδο
    •60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
    •50 γρ. μουστάρδα
    •50 γρ. μέλι
    •50 γρ. νερό
    •αλάτι


    Εκτέλεση
    Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στο μπλέντερ.
    Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
    Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.