• Css Template Preview

    Πακετάκια με κρέας και Κατσικάκι Μαστέλο®

    Συνταγή του Μ. Κοντού, εστιατόριο «Ρούσσικο»

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • 500 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι ή 250 γρ. χοιρινό και 250 γρ. μοσχάρι
    • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
    • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο
    • χυμός από μισό λεμόνι
    • ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • κόκκινη πάπρικα

    Εκτέλεση
    Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύστε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 30΄. Κόψτε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάξτε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια Κατσικάκι Μαστέλο®. Δέστε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετήστε σε ταψί. Βάλτε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για δύο ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετέ τα με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες

  • Ρολά μελιτζάνας με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Υλικά για τέσσερα άτομα

    • 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες
    • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
    Υλικά για τη σάλτσα
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
    • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
    • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ψιλοκομμένος μαϊντανός

    Εκτέλεση
    Αλατίστε τις μελιτζάνες και βάλτε τις σε τρυπητό για ½ ώρα να στραγγίξουν. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα και απλώστε τις, αφού τις λαδώσετε με πινέλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τις στο γκριλ 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ετοιμάστε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και κατόπιν το χυμό ντομάτας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράστε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά. Κόψτε το Κατσικάκι Μαστέλο® σε μπαστουνάκια. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί στην κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος αραδιάστε τα ρολά μελιτζάνας, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

  • Ελιόπιτες με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Συνταγή από τον ξενώνα «Περλέας»

    Υλικά
    • μισό πακέτο ζύμη κουρού
    • ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
    • ένα φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
    • ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
    • ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
    • μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο βούτυρο

    Εκτέλεση
    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις ελιές. Προσθέστε το δυόσμο και το πιπέρι και αφήστε το να κρυώσει καλά. Απλώστε το φύλλο κουρού πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλείψτε όλο το φύλλο με το αυγό και το γάλα, πασπαλίστε με το μισό από το ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο® στο κέντρο και βάλτε το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα. Διπλώστε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείψτε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®. Τυλίξετε σφιχτά σε ρολό, κόψτε το σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετήστε τις σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε τις ελιόπιτες ζεστές.

  • Σαλάτα «Ρούσσικη» με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Συνταγή του Μ. Κοντού, εστιατόριο «Ρούσσικο»

    Υλικά για τέσσερα άτομα
    • ένα μικρό λάχανο
    • 4 φύλλα μαρουλιού
    • 2 μέτρια καρότα
    • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
    • 6 λιαστές ντομάτες
    • 6 καρύδια ολόκληρα

    Για τη σάλτσα
    • δύο κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • δύο κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • μία κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    • μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • μία φέτα ανανά κονσέρβας και τρεις κουτ. σούπας από το σιρόπι του (η γλυκιά γεύση του ανανά ταιριάζει με όλα τα υλικά και δίνει ξεχωριστή γεύση σε αυτή τη σαλάτα).

    Εκτέλεση
    Ψιλοκόψτε το λάχανο, το μαρούλι και το μαϊντανό και ξύστε το καρότο σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετήστε σε σαλατιέρα τα λαχανικά και γαρνίρετε με τις λιαστές ντομάτες, τα καρύδια και το Βιολογικό Κατσικίσιο Μαστέλο® που το έχετε κόψει σε κορδέλες. Για τη σάλτσα ανακατέψετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέστε τη σάλτσα στη σαλάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.

  • Μπαγκέτα με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Υλικά
    • 1 μπαγκέτα γαλλική κομμένη στη μέση
    • 150 γρ . Κατσικάκι Μαστέλο®
    • 4 ροδέλες ντομάτας
    • 3 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
    • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
    • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
    • φρεσκοκομμένος μαϊντανός
    • πιπέρι


    Εκτέλεση
    Προθερμαίνετε το φούρνο στην ένδειξη γκριλ. Κόψτε τη μπαγκέτα στη μέση και αλείψτε τα δύο μέρη της με τη μουστάρδα, την κέτσαπ ή τη σάλτσα ντομάτας.

    Κατόπιν από πάνω μοιράστε τις ροδέλες ντομάτας, το αλλαντικό και το Κατσικάκι Μαστέλο® το οποίο έχετε περάσει στον τρίφτη για καλύτερο αποτέλεσμα στο δέσιμο όλων των υλικών. Τοποθετήστε τα δύο μέρη της μπαγκέτας στο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το Κατσικάκι Μαστέλο®.

    Το σερβίρετε πασπαλίζοντας τις φέτες με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι. Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα. .

  • Σαλάτα δροσερή με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Υλικά για 2 άτομα
    • 1 μαρούλι
    • 1 σαλάτα σγουρή
    • 1 μικρό ματσάκι ρόκα
    • 200 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
    • 8 ντοματίνια
    • 200 γρ. λεπτές λωρίδες ψητού μοσχαριού (εναλλακτικά βραστό ή ψητό κοτόπουλο)
    Για το ντρέσινγκ
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
    • 1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
    • 1 κουτ. σούπας κρασί λευκό
    • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι


    Εκτέλεση
    Πλένετε πολύ καλά τις σαλάτες. Αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Παράλληλα κόβετε σε λωρίδες το ψημένο κρέας και το τοποθείτε σε ένα μπολ μαζί με τις σαλάτες.

    Κόβετε το Κατσικάκι Μαστέλο® σε κυβάκια και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει (5’) στο φούρνο (ένδειξη γκριλ). Το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε το ντρέσινγκ: ανακατέψτε το κρασί, το ξύδι μπαλσάμικο και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέστε στο μείγμα το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει παχύρρευστο.

    Περιχύνετε τις σαλάτες και το κρέας, τοποθετείτε το ψημένο Κατσικάκι Μαστέλο® και σερβίρετε.

  • Ριγκατόνι με Κατσικάκι Μαστέλο®

    Υλικά για 4 άτομα
    • 1 πακέτο ριγκατόνι
    • 200 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
    • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 μικρό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
    • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και μαϊντανός για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση
    Βράζετε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνετε τα ριγκατόνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε (κρατήστε 2 φλ. τσαγιού από το νερό τους) και τα βάζετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

    Σε μια κατσαρόλα φαρδιά, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σβήστε το με το κρασί και αφήστε να βράσει 5’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τραβήξτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε το τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Ξανατοποθετήστε στη φωτιά το σκεύος και προσθέστε σιγά σιγά το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα ριγκατόνι να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας τα πιάτα με φρεσκοτριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και φρέσκο μαϊντανό.