Κατσικάκι Στάμνας

Υλικά για τέσσερα άτομα:
1 κιλό αρνάκι μπούτι ή μοσχαράκι σε μερίδες
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® σε χοντρούς κύβους
1/3 νεροπότηρο κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή θρούμπι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε σε λεκανίτσα τα κομμάτια του κρέατος, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο μπούκοβο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε πήλινο σκεύος (στάμνα) με καπάκι ή εμαγιέ γάστρα. Περιχύνετε με το κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και το λάδι ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με το καπάκι του και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες. Ανοίγετε τη γάστρα και μοιράζετε τους κύβους του τυριού Κατσικάκι Μαστέλο®. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά χωρίς καπάκι. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με πατάτες